tirsdag 20. november 2012

Quinoa & pintobønner



Quinoa er et glutenfritt korn som har oppnådd stor popularitet i nord Amerika de siste par årene. En av grunnene er fordi det inneholder fullverdig protein, noe som er med på å balansere blodsukkeret. Det er derfor et populært blandt de som ønsker å miste noen overflødige kilo, dessuten er det ganske „trendy” å være glutenfri i disse dager da det er sett på som en viktig del i prosessen til optimal helse.

Dette er hva du trenger for 2-3 personer.

5 dl kokte pintobønner
5 dl kokt Quinoa
1/2 purre
2 båter hvitløk
2 ss raspet ingefærrot
1/2 chilipepper
11 1/2 ts gruve eller sjøsalt
5 dl grønnsaker
2 1/2 dl kokosnøttmelk
5 dl grønnkål (kale) eller spinat
Oliven-, kokosnøtt- eller raps olje

bruk en dyp stekepanne eller en wok


–Stek grønnsaker,purre,ingefær og chilipepper på medium varme  3-5 minutter.
–Lag plass i midten, tilsett bønner og quinoa, stek 1-2 minutter.
–Bland alt i sammen, tilsett hvitløk, salt og kokosnøttmelk, kok på lav varme i 2 minutter.
–Slå av plata, bland inn grønnkål eller spinat. 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar