Tofu & glutenfri pasta
Dette er hva du trenger for 2-3 personer:
1/2 squash (zucchini)
1 stilk selleri
1/2 pakke tofu
Oliven-, kokosnøtt- eller raps olje
Oliven-, kokosnøtt- eller raps olje
5 dl glutenfri (eller fullkorn) pasta. Jeg har brukt brun ris pasta men det finnes både quinoa og mais pasta.
saus:
1 dl vann
1 dl glutenfri soyasaus eller tamari
4-5 ts eplecider eddik eller sitron
Noen dåper stevia eller
1 ss lønnesirup eller brunsukker
Noen dåper stevia eller
1 ss lønnesirup eller brunsukker
1 ts ristet sesam olje
1/2-1 ts tumerik pulver
1/4-1/2 ts kelp pulver (sjøgress)
Tumerik motvirker betennelse i kroppen. Sjøgress inneholder alle mineraler vi trenger.
Hvis du har høyt blodtrykk bruk lav sodium soyasaus eller mindre mengde saus.
Bruk en wok eller dyp stekepanne.
–kok opp pastavann.
–kutt grønnsaker og tofu.
–Mens pastaen koker, stek selleri og tofu på medium varme i ca 8 minutter , tilsett guløtter og squash og stek 2-3 min.
–Bland sausen isammen og hell over, la koke 1-2 minutter.
–Tilsett kokt pasta og server med en salat eller rå grønnsaker

Soya saus inneholder gluten, men det finns glutenfrie soya sauser. Let i en helsekostbutikk eller hos en av de store butikkkjedene.
SvarSlett